kedd, április 10, 2012

Baljós árnyak

Odaértem a folyóhoz. Meg a hídhoz. Magyar egészségügy: vagy két-három nővér, plusz másfél-páciens jelenlétében az ember megtudja, hogy a szövettana pozitív, a rosszindulatú daganat ténye beigazolódik, még arra sincs ideje, hogy tudomásul vegye, már mehet öltözni, majd feldolgozza, ha fel akarja dolgozni , ha nem, az sem baj. Fogyóeszköz. Futószalag-effekt. Valahogy ez jutott az eszembe. Figyelemelterelésnek nem volt rossz.
A folyó meg a korhadt híd azonban ott van. Át kell kelni rajta valahogy. Nem megijedni, csak elgondolkodni, hogy a világ szennye, az emberek kétszínű ostobasága megér-e annyit, hogy egy újabb folyóhoz meg hídhoz jusson az ember ebben az életében. Nem foglalkozni semmivel, csak tudomásul venni, megrázni magam és menni tovább.
Figyelmeztetés az élettől vagy a megmásíthatatlantól. This is the question.

5 megjegyzés:

Benjamin a Vörösmacska írta...

Elolvastam, és sokáig gondolkodtam.De nem tudok más mondani, csak azt, hogy ÁT KELL MENNI A HÍDON! Nem számít semmi, sem szenny, sem rosszindulat csak a CÉL, és GYŐZNI KELL! És győzni fogsz, nem vigasztalgatni akarlak, hanem bátorítani! Nagyon drukkolok!

Vaci írta...

Meg tudod csinálni!
Mi itt vagyunl, ha úgy érzed, szükséged van egy vállra, egy értő fülre vagy egy baráti kézre.

szuszmok írta...

Vaci VM: köszönöm szépen. Hát persze, hogy győzni fogok, nem is tehetek mást!:-))

Juli70 írta...

Át tudsz kelni, meg tudod csinálni, mert tudod: Minden fejben dől el! :-))) Nagyon drukkolok!!!

szuszmok írta...

Hát persze, hogy át!:-) Egy ilyen diagnózis nem fog ki rajtam4:-)