csütörtök, november 06, 2014

Sugárbiológiai Központ

A szövettan ismeretében még hétfőn - bár majdnem biztosak voltunk benne, hogy hogyan fogunk dönteni - felhívtuk a Sugárbiológiai Központból az ismert és elismert onkológus szakembert, Dr. Balogh Lajos doktor urat és azonnal kaptunk időpontot. Csütörtök reggel nyolc és tíz között kellett odavinnünk Irist, hogy egy képalkotó eljárással megállapíthassák a daganat méretét, elhelyezkedését, illetve azt, vannak-e áttétek. Átverekedtük magunkat a reggeli közlekedési dugón és megtaláltuk az intézetet is (egy évtizede már jártunk ott, akkor Pearly-vel, pajzsmirigy vizsgálaton, de szerencsére azóta még a környékén sem jártunk a központnak), majd azon belül a megadott épületet. Irist azonnal elvették és már altatták is, ott kellett hagyni egész napra, este hat után mehettünk érte a budafoki rendelőbe. 
Este még nagyobb dugón küzdöttük át magunkat. A rendelőben egy elég kómás Iris fogadott: nehezen bírta az altatót, de magánál volt. A doktor úr már ott helyben elmondta, hogy a helyzet nem túl rózsás, ámde többet csak akkor tud majd, ha a képeket szépen fokozatosan és folyamatosan elemzi ki és dolgozza fel az infokat.Nagyon tényszerű és higgadt volt, a kérdéseinkre válaszolt és kérésünkre, de mint elmondta, amúgy is így szokta, nem hitegetett minket. elmondta, szereti a higgadt, racionálisan is gondolkodni képes gazdikat,a kik világos fejjel képesek döntést hozni az adatok ismeretében.
Megállapodtunk abban, hogy másnap, pénteken még többet tud majd mondani, hétfőn pedig átküldi nekünk és az állatorvosunknak is a képeket, illetve a kezelési javaslatot és az értékelést.
Ennek tudatában hagytunk ott egy fél vagyont. ilyenkor örülök, hogy még vagyunk olyan helyzetben, hogy megtehessük ezt: az állatok érdekében megadni nekik ezt a lehetőséget. Nem tudom, meddig tudjuk ezt megtenni értük, de nagyon remélem, nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy a diagnózis, a kezelés és a gyógyulás kerüljön veszélybe a piszkos anyagiak miatt. Bele sem merek gondolni, mi lenne akkor és mi van azokkal az állatokkal, akiknek a gazdijaik már nem engedhetnek meg maguknak ennyit sem.
Visszaverekedtük magunkat a fővároson át, itthon pedig először külön zárva engedtük ki Irist a lakásban, de hamar rájöttünk, hogy a többiek társasága megnyugtatja - így hagytuk, tegye, ami neki a legjobb.. Az éjszaka eseménytelenül telt el, Iris aludt, illetve kicsit kómásan kóválygott, de hajnalban arra ébredtem, hogy Juppi és Cicelle fogják közre, ő meg hozzájuk bújva húzza a lóbőrt az ágyon, a lábamon.

Nincsenek megjegyzések: