szerda, március 07, 2012

Flamy

Ch. Coonyham Flame of Heartbreaker, azaz Flamy egy újabb amerikai álom. 2002. július 11-én született a kies Kaliforniában és Frankfurtban vettük át a tenyésztőjétől, miután némi gyakorlatot szerzett a kontinensek közötti repkedésben. Ő tulajdonképpen azért került hozzánk, mert Pearly-nek nem lehettek kölykei, mint kiderült. Nagy várakozással szemléltük ezt a szépséges, lángnyelves és igencsak szeszélyes kedvű macsekot, aki élete első felnőtt kiállításán mindjárt két Best in Show serleget is szerzett, sőt még Bastet-díjra is jelölték:-) Flamy igazi egyéniség: úgy tud dorombolni, hogy muszáj felhangosítani a tévét, mert egyszerűen nem lehet hallani a műsort, órákat képes a mellkasomon feküdni mozdulatlanul és meditálni, bájosan tud bújnia tőle nagyobb macsekokhoz és "nyomorogni" velük a cicakanapén. A vendégeket, látogatókat eleinte gyanakvással fogadta, sőt, ha lehetett, inkább elmenekült előlük, aztán egyszercsak megváltozott az attitűdje: ma ő az első, aki teszteli a felénk járókat, sőt, a látogatók táskájáért komoly harcba száll még velük is.:-)
Sajnos, ő sem vemhesült sohasem, úgy tűnik, nem adta meg a sors, hogy Coonyham-macsekoktól legyen anno almunk. Jack nem igazán érdeklődött iránta, Juppi igen: egyszer azt is gondoltuk, hogy sikerükt a csoda, de nem. Ivartalanítás után derült ki, hogy valami méh-deformitás miatt semmi esélye nem volt a vemhesülésnek. Csak nagyon akartam.
A sors döntött így, s mi mi mást tehettünk volna, mint tudomásul vesszük, hogy már a második amerikai cicánk éli a továbbiakban a kedvenc -macsek életet. Ami azért egyáltalán nem volt és most sem rossz nálunk, ebben egészen biztos vagyok. Következő életemben, ha mégsem mammutfenyő leszek, akkor biztosan macska egy hozzánk hasonló szent őrültnél:-)

Nincsenek megjegyzések: