szombat, március 31, 2012

Topik - Bastet éltessen!:-)

Az index.hu portálon van egy topik. Érdekes az elnevezése: "Macskanevek - miért ne? Kvházi hangulatban". Én nyitottam. Ma 10 évvel ezelőtt: 2002. március 31-én. Sohasem gondoltam volna, hogy ez lesz életem egyik legjobb döntése. Sohasem gondoltam volna, hogy ennyi ideig és ilyen intenzitással éljük meg a virtuális világ mindennapjait. Sohasem gondoltam volna, hogy ennyi emberrel találkozom és ismerkedem meg a topik kapcsán, hogy ennyi fantasztikus élményben lesz részem a topik által, a topiktagoknak és a topikmacskáknak köszönhetően. S ma mégis itt a topik - 10. születésnapját ünnepelve. Voltak nagyon jó és nagyon rossz periódusok, születtek barátságok és voltak civódások, megtapasztaltuk a közös élmények varázsát és a torzsalkodás kétszínűségét is. De hát ez így van jól: a virtuális világban sincs ez másként, mint a való világban - vannak, akik jönnek, vannak, akik mennek, vannak rendező elvek, vannak köpönyegforgató elpártolások, vannak őszinte ragaszkodások, a csoportdinamika itt is működik, talán kicsit intenzívebben, mint a valós létben. Sírtunk, nevettünk együtt, kirándultunk, barangoltunk gasztrokulturálisan, mindenki aki részt vett a közösségi lét eme megnyilvánulásaiban, azt hiszem, gazdagodott valamilyen formában az élmények, tapasztalások mentén. Kicsit jobban megismertük egymást, többnyire el is fogadtuk a másik véleményét, néha antagonisztikussá váltak az ellenétek okkal vagy ok nélkül, drukkoltunk, aggódtunk a másikért és másik kedvenceiért. De túléltünk minden olyat, amit túl kellett élnünk. Eljutottunk a 10. születésnapunkig, majdnem 700. 000 hozzászólással - ami nagyon nagy dolog, ebben egészen biztos vagyok.
Az ilyen mérföldköveknél megáll egy kicsit az ember és elgondolkodik, mit tett eddig, milyen hatásfokkal járt az úton és hogyan tovább, merrefelé induljon, hogy még jobb legyen. Azt hiszem, a topik sikerei és kudarcai, a tagok között létrejött barátságok és a tagok között feszülő ellenétek mind-mind hozzátartoznak a topik történetéhez, megtagadni és megmásítani őket vétek lenne. Semmi sem véletlen, mindennek oka van. Annak is, hogy megnyitottam anno ezt a topikot és annak is, hogy azok csatlakoztak, illetve mentek el, akiknek ez volt a macskaszőrös sorsuk könyvében megírva. Lasszóval senkit sem lehet egy közösséghez kötni, nem érdemes, addig van értelme, míg jól érzik magukat a tagok, s a közösségben és semmi sem kötelező. Mondták már rólam a topik kapcsán, hogy diktátor vagyok, hogy nevetséges a színes listáimmal, hogy túlontúl határozott véleményem van. Meglehet. Egy csoportot összetartani, működőképesen összetartani művészet. Maximalista vagyok, így ezt is csak teljes erőbedobással, izzó szenvedéllyel vagyok képes csinálni, s azt gondolom, másként nem sok értelme van. Aki bizalmat szavazott a topikgazda nem tökéletes személyének, az ezzel együtt része a topik jelenének. Bízom benne, hogy a közösség példát képes mutatni arra, hogy a netes világ nem csak és kizárólag elidegenítő hatással bír.
Mindenkinek köszönöm, ezen a fórumon is, hogy építette és építi a topikot saját egyéniségével, azzal, hogy megtisztel a bizalmával és beavat élete mindennapjaiba a macsekjain keresztül. Remélem, mások is legalább annyira büszkék a közösen elért topiksikerre, mint én.
Kívánok a topiknak nagyon boldog születésnapot és még sok-sok együtt töltött évet! A cicáknak pedig tappancspuszi!:-)

4 megjegyzés:

Vaci írta...

Így legyen ! :-)))

Juli70 írta...

Így is lesz! :-)))

vivette írta...

Örülök,hogy a következő 10-nek már az elejétől részese lehetek!:)))

szuszmok írta...

Vaci, Juli, Vivette - tetszik az optimizmusotok!:-))Persze, hogy így lesz! 10 év múlva megint itt írok egy tósztot!